MAGYAR RESUSCITATIOS TÁRSASÁG HUNGARIAN RESUSCIATION COUNCIL

 • Magyar Resuscitatios Társaság (MRT)

  Kútvölgyi Kórház
  1125 Budapest
  Kútvölgyi út 4.

  Levelezési cím: 1507 Budapest, Pf. 39.

  Központi Oktatási Iroda (KOI)
  E-mail: oktatas@reanimatio.com
   
  Titkárság
  Tel: 06 (20) 457 4167
   
  Adószám: 18243424-2-43
   
  Számlaszám: 11100908 - 18243424 - 36000001 (CIB Bank Zrt.)
  IBAN: HU48 1110 0908 1824 3424 3600 0001
  SWIFT: CIBHHUHB
   
  Hivatalos partnerünk:
   
  Képtalálat a következőre: „european resuscitation council logo”
   
   
   

   

TÁRSASÁG

A Magyar Resuscitatios Társaság (MRT) nem anyagi érdekeltséggel létrehozott, multidisciplináris tudományos társaság, mely összefogja és támogatja mindazon szakemberek munkáját, akik az újraélesztés, valamint a keringésmegálláskörüli kritikus időszak betegellátásának elméletével, gyakorlatával, kutatásával vagy oktatásával foglalkoznak.
Célja, hogy a több szakterületet, disciplinát is érintő valódi csapatmunka megvalósulásával a váratlanul bekövetkező keringésmegállások ellátása és az elkerülhető halál megelőzése révén a társadalom minden tagja számára fokozza a biztonságot az a tudás és akarás, amit az elmúlt több mint fél évszázad reanimatológiája jelent.
Az újraélesztés nem hőstett, hanem olyan eszköz, melyet a modern orvostudomány adott a kezünkbe: bölcsességgel felhasználni és közkinccsé tenni minden embertársunk számára viszont orvosi kötelességünk is. A Magyar Resuscitatios Társaság a hasonló céllal létrehozott nemzetközi szervezetekhez csatlakozva azt a meggyőződést képviseli, hogy ezen a területen mindenkinek egyenrangú szerepe van, és a közös cél csak akkor érhető el, ha minden láncszem egyformán erős.
A Magyar Resuscitatios Társaság tagjai orvosok, mentőtisztek, asszisztensek és más egészségügyi szakemberek, akik hisznek abban, hogy az elkerülhető halál legyőzése csapatmunka.

Oktatás
A Társaság bevezette és folyamatosan szervezi az egységes, nemzetközileg elismert európai (ERC) diplomát adó újraélesztési tanfolyamokat, az ezeket szolgáló oktatóképzést, valamint akkreditál olyan képzéseket, melyek magas szinvonala és minősége megfelel a korszerű igényeknek.

Szakmai irányelvek
Hazai szakemberek széles konszenzusán alapuló, a hazai és nemzetközi irodalom evidenciáira támaszkodó szakmai ajánlásokat fogalmaz meg.

Tájékoztatás
A hazai és a nemzetközi tudományos eredmények publikálása a Társaság hivatalos lapjában.

Programok
Olyan nemzeti programok kidolgozása, támogatása, bonyolítása, illetve ezekben való részvétel, ami a keringésmegállások túlélésének javítását szolgálja (pl. szabad hozzáférésű defibrillátor (PAD) program, iskolai és közösségi újraélesztés-oktatás, lakossági tájékoztató programok stb.)