MAGYAR RESUSCITATIOS TÁRSASÁG HUNGARIAN RESUSCIATION COUNCIL

 • Magyar Resuscitatios Társaság (MRT)

  Kútvölgyi Kórház
  1125 Budapest
  Kútvölgyi út 4.

  Levelezési cím: 1507 Budapest, Pf. 39.

  Központi Oktatási Iroda (KOI)
  E-mail: oktatas@reanimatio.com
   
  Titkárság
  Tel: 06 (20) 457 4167
   
  Adószám: 18243424-2-43
   
  Számlaszám: 11100908 - 18243424 - 36000001 (CIB Bank Zrt.)
  IBAN: HU48 1110 0908 1824 3424 3600 0001
  SWIFT: CIBHHUHB
   
  Hivatalos partnerünk:
   
  Képtalálat a következőre: „european resuscitation council logo”
   
   
   

   

ILS

Immediate Life Support Course

 

Kell-e minden egészségügyi dolgozónak értenie az újraélesztéshez? (Igen.) Szükséges-e minden egészségügyi dolgozónak a legmagasabb szintű (ALS) újraélesztési készségekkel rendelkeznie? (Talán nem, ha van alternatíva.)

A Magyar Reszuszcitációs Társaság egynapos ILS-kurzusa a kettő közötti „rést” hivatott betölteni. Résztvevői elsősorban egészségügyi munkakörben dolgozó, sürgősségi kórképekkel nem rendszeresen, de munkájuk során időnként találkozó szakemberek (pl. háziorvosok, szakrendelői orvosok, szakdolgozók, kórházi osztályokon dolgozók, stb.). Az ő számukra kínál ésszerű (és megfizethető) alternatívát az újraélesztés készségeinek, valamint a kritikus állapotú beteg első ellátásához szükséges beavatkozásoknak az elsajátításához. 

A kurzuson résztvevők elsajátítják a kritikus állapot felismerésétől kezdve a beteg szisztematikus vizsgálatának és ellátásának módszerét, egyszerű légútbiztosítási technikákat, a defibrillálás készségét, és az emelt szintű újraélesztés (ALS) protokollját, így képessé válnak ezen betegek ellátásának hatékony megkezdésére, valamint az újraélesztés alapvető tevékenységeinek elvégzésére, illetve a később megérkező újraélesztő csapat munkájában való részvételre.

Európa számos országában (pl. Egyesült Királyság, Málta, Ciprus, Ausztria) ezen kurzusok a nővér- és orvosképzés szerves részét képezik, de Magyarországon is évek óta jelen vannak pl. a Honvédség egészségügyi állományának továbbképzési tematikájában. A kurzusnaptárban meghirdetetteken kívül, igény (legalább 10-12 fő részvétele) esetén „kihelyezett” kurzusokra is van lehetőség, az Oktatási Irodával történt egyeztetést követően.

Az ALS-kurzushoz hasonlóan előre kézhez kapott tankönyv segíti a felkészülést, és a kurzus feltételezi egyfajta BLS-készség meglétét. A készségek elsajátítása elsősorban gyakorlati oktatással érhető el, így ezek aránya ezen a kurzuson is kiemelkedően magas. A kurzus (remélhetőleg) sikeres elvégzéséről nemzetközileg is elismert oklevelet kapnak a résztvevők .

 

A Tanfolyam időtartama: 1 nap

A Tanfolyam regisztrációs díja 2017-től: br. 50.000 Ft 


A részvétel ajánlott: minden egészségügyi szakdolgozónak és orvosnak, aki nem az emelt szintű újraélesztést végző csapat tagja.

ERC Tanfolyamot Magyarországon kizárólag a Magyar Resuscitatios Társaság tarthat, ezért csak ezeken a tanfolyamokon kiadott Oklevelek kerülnek hazai és nemzetközi regisztrációra.

A Magyar Resuscitatios Társaság ILS Tanfolyamok szervezéséért felelős munkatársa:

Dr. Gaál Ildikó

e-mail: drgaalildiko@gmail.com

 

Naptár >>