MAGYAR RESUSCITATIOS TÁRSASÁG HUNGARIAN RESUSCIATION COUNCIL

 • Magyar Resuscitatios Társaság (MRT)

  Kútvölgyi Kórház
  1125 Budapest
  Kútvölgyi út 4.

  Levelezési cím: 1507 Budapest, Pf. 39.

  Központi Oktatási Iroda (KOI)
  E-mail: oktatas@reanimatio.com
   
  Titkárság
  Tel: 06 (20) 457 4167
   
  Adószám: 18243424-2-43
   
  Számlaszám: 11100908 - 18243424 - 36000001 (CIB Bank Zrt.)
  IBAN: HU48 1110 0908 1824 3424 3600 0001
  SWIFT: CIBHHUHB
   
  Hivatalos partnerünk:
   
  Képtalálat a következőre: „european resuscitation council logo”
   
   
   

   

GIC

Generic Instructor Course

 

A Tanfolyam célja, hogy az újraélesztés oktatás ERC módszertanának elméleti hátterét és gyakorlatát tanítsa meg. A kurzuson a hallgatók megismerkednek a felnőttoktatás elméleti hátterével, gyakorolják a készségek oktatását, a szituációs gyakorlatok vezetését és a vizsgáztatást. A gyakorlat orientált két nap alatt lehetőség nyílik az ERC tanfolyamokon használt gyakori kiscsoportos munka módszertanának megismerésére és elsajátítására is. A tanfolyam sikeres elvégzése után Oktató Jelöltként (Instructor Candidate) az ERC (és MRT) tanfolyamokon oktatási gyakorlat szerzésére nyílik lehetőség. Megfelelő számú ilyen gyakorlatot követően az oktatói kar javaslata alapján ERC Oktató (ERC Full Instructor)diploma szerezhető, ami az egész világon lehetővé teszi az ERC tanfolyamokon történő oktatást.

 

 

A Tanfolyam időtartama: 2 nap

A Tanfolyam regisztrációs díja megtalálható a Tanfolyamnpatárban az aktuális kurzusra kattintva.


A tanfolyamon csak azok vehetnek részt, akik az ERC ALS Provider vagy EPLS Provider tanfolyamon a tanfolyam sikeres elvégzése mellett  instructor potential (IP) jelölést is kaptak.

Kiből lehet IP?

 

Az IP (Instructor Potential) jelölést a Provider tanfolyam oktatói karának közös véleménye alapján azok kapják, akik a tanfolyamon a megfelelő elméleti és gyakorlati tudás mellett tanubizonyságot tesznek az ERC oktatóktól elvárt további - elsősorban kommunikációs - képességekről is. Bár sok esetben ilyen képességnek kétség kívül birtokában lévők is lemaradhatnak a cím megszerzéséről: ennek oka az, hogy az IP cím megjelölést kizárólag a tanfolyam 2-3 napja alatt bemutatott teljesítmény alapján (egy előre meghatározott pontszerző check-lista folyamatos kitöltése mellett a végére összegyűlt pontszám szeint) lehet elnyerni, s ebben a tanfolyam egyes oktatóinak szubjektív véleménye csak kevéssé befolyásoló tényező. Megismételt tanfolyamon is szerezhető IP minősítés.

 

ERC Tanfolyamot Magyarországon kizárólag a Magyar Resuscitatios Társaság tarthat, ezért csak ezeken a tanfolyamokon kiadott Oklevelek kerülnek hazai és nemzetközi regisztrációra.

A Magyar Resuscitatios Társaság GIC Tanfolyamok szervezéséért felelős munkatársa:

Nagy Ferenc

e-mail: ferenc.nagy@europ-assistance.hu

 

Naptár >>