MAGYAR RESUSCITATIOS TÁRSASÁG HUNGARIAN RESUSCIATION COUNCIL

 • Magyar Resuscitatios Társaság (MRT)

  Kútvölgyi Kórház
  1125 Budapest
  Kútvölgyi út 4.

  Levelezési cím: 1507 Budapest, Pf. 39.

  Központi Oktatási Iroda (KOI)
  E-mail: oktatas@reanimatio.com
   
  Titkárság
  Tel: 06 (20) 457 4167
   
  Adószám: 18243424-2-43
   
  Számlaszám: 11100908 - 18243424 - 36000001 (CIB Bank Zrt.)
  IBAN: HU48 1110 0908 1824 3424 3600 0001
  SWIFT: CIBHHUHB
   
  Hivatalos partnerünk:
   
  Képtalálat a következőre: „european resuscitation council logo”
   
   
   

   

ALS

Advanced Life Support Course - Felnőtt emeltszintű újraélesztés tanfolyam

 

A kurzus célja az EKG diagnózison alapuló, komplex – azaz elektromos, gyógyszeres és eszközös keringés- és légzéstámogatás ismereteinek elsajátítása. Mindezeken túl a tanfolyam hangsúlyozott célja, hogy a keringésmegállást megelőző állapotok, fenyegető tünetek felismerésére, illetve keringés visszatérését követően az újraélesztett beteg ellátásának alapelveire megtanítsa a résztvevőket.

A tanfolyam egészségügyi végzettséggel bíró szakellátók számára készült. A kurzus az alapszintű újraélesztés (BLS), és a mesterséges keringés- és légzésfenntartás (mellkaskompressziók-befúvásos lélegeztetés) készség szintű ismeretét feltételezi. A kurzusra jelentkezők a tanfolyam időpontja előtt egy hónappal postai úton kézhez kapják az ERC (European Resuscitation Council) eredeti ALS kézikönyvét és annak magyar fordítását. Az otthoni elméleti felkészülésre alapozva a tanfolyam két napja alatt a jelölt a felnőtt emelt szintű újraélesztés elméleti és gyakorlati képzésében részesül.

A tanfolyamon a gyakorlati oktatás kap nagyobb hangsúlyt, néhány elméleti előadáson kívül elsősorban kis létszámú csoportfoglalkozásokból áll össze a két nap. A jelöltek mindegyike lehetőséget kap, hogy az emelt szintű újraélesztés valamennyi részfeladatával megismerkedjen, emellett csapatvezetőként az újraélesztést végző ellátókat irányítsa. A hallgató elsajátítja a kritikus állapotú beteg vizsgálatának menetét, a ritmuselemzés alapjait, speciális újraélesztési helyzetek megoldásába is bepillantást nyer. Az elsajátított tudáson túl a kurzus jó lehetőséget biztosít, hogy megismerkedjünk az ország és az egészségügy más-más területéről érkező, eltérő szemlélettel bíró kollegáinkkal, kicseréljük tapasztalatainkat, megtanuljunk egy csapatban dolgozni. Kipróbálhatjuk magunkat számunkra szokatlan szerepkörökben, bepillantást nyerünk az egészségügyi ellátás eltérő szintjeibe.

A tanfolyam teljes időtartalma alatti részvétel és a sikeres elméleti illetve gyakorlati vizsga esetén a jelölt ALS Provider-ré válik, azaz megszerzi az Európai Újraélesztési Társaság hivatalos oklevelét, mely 5 évig (az Egyesült Királyságban 4 évig) érvényes. Az oklevél számos, Európai Unión belüli egészségügyi munkavállalás feltétele. A tanfolyam elvégzése minden egészségügyi ellátó számára ajánlott, aki kritikus állapotú beteg ellátásával találkozhat, így különös tekintettel a helyszíni, sürgősségi, intervenciós kardiológiai, aneszteziológiai és intenzív betegellátásban részt vevő szakemberekre.

A tanfolyam jelenleg a világ egyik legnépszerűbb, nemzetközileg elismert resuscitatios kurzusa, nemzetközi koordinátora John Ballance.


A Tanfolyam időtartama: 2 nap

A Tanfolyam regisztrációs díja 2017. II. félévtől: br. 125.000 Ft

ERC Tanfolyamot Magyarországon kizárólag a Magyar Resuscitatios Társaság tarthat, ezért csak ezeken a tanfolyamokon kiadott Oklevelek kerülnek hazai és nemzetközi regisztrációra.

A Magyar Resuscitatios Társaság ALS Tanfolyamok szervezéséért felelős munkatársa:

Dr. Szabó Némedi Noémi

e-mail: noemi.szabo.nemedi@gmail.com
 

Naptár >>